30 december 2022
Geplaatst door marijewitman

‘In Vechtrijk 3B1 fase 1 woon je in een uniek stukje Weespersluis met aan de ene kant uitzicht over de gracht, de Gouw of het centrum van Weespersluis en aan de andere kant het Gouwpark,’ vertelt Walter Zeinstra van Zeinstra Veerbeek Architecten. Hij tekende het ontwerp en deelt met ons de sfeer en architectuur van de woningen. Lees je mee?

Oud-Hollandse stijl

‘We hebben ons laten inspireren door de architectuur van een vestingstadje langs de Vecht. Je ziet veel kenmerken in oudhollandse stijl zoals mooie gootlijsten en woningen met steile kappen. De sfeer van statige herenhuizen kenmerkt dit buurtje. Elke woning heeft zijn eigen unieke uitstraling. De kozijnen hebben allemaal verschillende hoogtes, verschil in omkaderingen van de voordeuren en dakkappelen. Het is allemaal net even anders.’

Bijzondere woningen

‘Wat dit buurtje ook bijzonder maakt is de Parkvilla, een industrieel pand die op een van de hoeken komt. Alsof het een oude werkplaats is geweest, met aan de voorzijde een werkruimte en op de eerste verdieping vrij uitzicht op het groen en de gracht. In de binnenhoven parkeer je onder overdekte carports, bedekt met zonnepanelen.’ 

Stijlvol gedempt kleurenpalet 

‘De meeste woningen hebben roodbruine aarde tinten als metselwerk, zodat de basis heel rustig oogt. Dat combineren we met hier en daar een woning met een witgekeimde gevel. Dit zorgt voor mooie accenten en doorbrekingen tussen de woningen. We gebruiken een gedempt kleurenpalet zoals je in oude stadjes ziet. Verder variëren we tussen oude tinten op de houten delen, van grijs naar donkerblauw tot ossenbloedrood. Zo creëren we een chique sfeer.’

Herkenbare detaillering 

‘De eigenheid van dit buurtje is herkenbaar voor iedereen. We hebben een paar leuke details verwerkt in de woningen. Zoals mooie gevelstenen met het wapen van Weespersluis in de nok van een gevel. En tussen bepaalde voordeuren komt een tableau met vliegende zwaluwen. Deze zwaluwen komen op allerlei detailleringen terug. Dus ook bij de poorten naar de binnenhoven en op sommige dakkappelen. Dit zijn herkenningspunten voor dit buurtje.’

Interesse? 

Zie jij jezelf straks wonen in dit prachtige buurtje? Meld je dan nu aan als geïnteresseerde >>
Dan ben je als eerst op de hoogte wanneer de verkoop van Vechtrijk 3B1 fase1 start.