26 september 2022
Geplaatst door marijewitman

Een levendige mix van wonen & recreëren én reuring & ontspanning

De bewoners van Vechtrijk XA2 wonen straks in het sfeervolle centrum van Weespersluis. Hier heerst een hele andere sfeer dan in de andere deelgebieden Lanenrijk en Waterrijk, wat uitsluitend woongebieden zijn. In het centrum vind je een levendige mix van wonen & recreëren én reuring & ontspanning. Hier komt de supermarkt, het gezondheidscentrum, diverse kleinschalig winkels en een horecagelegenheid. Het centrum wordt ‘the place to be’ waar bewoners van Weespersluis elkaar ontmoeten. Vechtrijk XA2 ligt deels aan het centrale ‘ontmoetingsplein’ én aan de haven aan De Gouw. Zie jij jezelf hier straks ook met een glas wijn aan het haventje zitten, uitkijkend over De Gouw?

Levendig centrum 

Het centrum van Weespersluis heeft veel te bieden. Aan het plein komen diverse kleinschalige winkels. Voorzieningen zoals een supermarkt (binnenkort wordt bekend welke) en het Gezondheidscentrum Weespersluis bevinden zich om de hoek op een tweede plein. In het gezondheidscentrum komen onder andere twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapeut en een apotheek. Maar je komt hier niet alleen voor je dagelijkse boodschappen, je komt hier ook voor de horecagelegenheid waar je heerlijk in de zon kunt genieten van een cappuccino of een wijntje. In de haven is het ‘s zomers een gezellige drukte van bootjes die aanmeren en kinderen die met een sup of kano De Gouw opgaan. En natuurlijk zo via de sluis richting de Vecht.

Tussen water en 3 stadsparken

Vechtrijk XA2 heeft een ideale ligging tussen water en groen. Met uitzicht op de haven en De Gouw én gelegen aan het Muiderslotlaanpark en het Weespersluispark is dit een prachtig stukje Weespersluis. Het park aan de Muiderslotlaan wordt een prachtig bloemrijk park waar het rondje om De Gouw, een wandel- en fietsroute van ca. 6 km. doorheen loopt. Het Weespersluispark is meer een klassiek stadspark met slingerende paden en glooiende grasvelden, zoals het Vondelpark. Ook het Gouwpark ligt op een steenworp afstand. Dit wordt een actief park, dat uitnodigt tot bewegen en beleven. Hier komt ook het strandje met een aanlegsteiger voor bootjes en een strandpaviljoen. Je loopt straks vanuit je huis in Vechtrijk XA2 dus zó door het park naar het strandje waar je met je kinderen heerlijk in het zand speelt!