10 januari 2024
Geplaatst door marijewitman

Binnenkort start de verkoop van Vechtrijk 3B1 fase 5, de laatste en meest kenmerkende fase van Vechtrijk. Het zijn tien unieke woningen, ontworpen met een prachtig stilistisch uitgangspunt dat teruggrijpt naar het verleden van Weesp. Stef van Berkel, verkoopmanager bij AM, vertelt over de unieke eigenschappen die deze fase zo bijzonder maakt.

Comfort en hoogwaardige afwerking

‘In de laatste fase van Vechtrijk 3B1 staat luxe, hoogwaardige afwerking en ruimtelijk wonen centraal, gelegen tussen het Gouwpark en het water. Met aandacht voor details in ontwerpen en openbare ruimte, biedt deze plek een aangenaam gevoel, versterkt door het groen, zoals een boomgaard met fruitbomen en groene hagen. Bij het binnenrijden in de wijk voel je je meteen thuis. Diverse woningtypen, zoals Vechtse Hoeve, Orangeriehuis, Sluishuis, Sluisvilla en Weesperhoeve, zijn ontworpen met veel comfort, inclusief extra badkamers en standaard keukens, sommige met bladafzuiging, alles gericht op aangenaam wonen.’

Duurzame woningen

‘In de woningen van fase 5 vind je, evenals de eerdere fases, veel duurzame aspecten terug, zoals Solar carports, triple glas en de bodemwarmtepomp. Maar bijzonder is wel de batterij die we hier hebben geïntroduceerd. Zo maken onze kopers efficiënt gebruik van het net en gebruik je ‘s avonds wat je overdag hebt opgeladen.'

Luxe boerderij architectuur

De tien woningen zijn geïnspireerd op de gloriedagen van Nederlandse herenboerderijen langs de Vecht met knusse boerenerfjes uit het verleden. ‘De architectuur ademt de sfeer van een herenboerderij uit, met wit gekeimde gevels of houten luiken en gedetailleerde dakkapellen, natuurlijke materialen zoals keramische pannen of gebakken stenen. De toepassing van het robuuste houtwerk geeft veel sfeer en warmte en natuurlijk een vleugje historische charme van toen’, aldus Stef.

Sfeervol binnenhofje

De inspiratie op het boerderijleven gaat verder dan alleen de stijl. ‘Ons doel was om de architectuur van Weespersluis terug te brengen met een boerenerf-achtig gevoel. We hebben een pleintje gecreëerd waar je aan de binnenkant kunt parkeren, waardoor het een gezellig erfje wordt met een ruimtelijke en groene opzet die de kenmerkende boerse sfeer ademt’, vertelt Stef. Het gezamenlijke binnenhofje doet denken aan een boerenerfje, waar ruimte is voor kinderen om te spelen en samen te komen. Hier ervaar je het gevoel van de gezelligheid van de aanliggende woningen en bewoners.’

Veel groen, ruimte en rust

‘Deze laatste fase staat volledig in het teken van het buitenleven. De woningen aan de Korte Muiderweg bieden vrij uitzicht op weilanden, hebben ruime tuinen en liggen direct aan de buitenkant van de wijk. Vanuit je woning loop je direct het park in voor ontspannende wandelingen, sportactiviteiten en de speeltoestellen voor kinderen. Ook kun je een ontspannen boottochtje maken over de Gouw, en via de nieuwe sluis vaar je gemakkelijk de Vecht op.’

Beleef de sfeer van Weespersluis

‘Deze tien woningen in de laatste fase zijn de kers op de taart voor dit deelplan in Weespersluis. Het is meer dan alleen een wijk; het is een beleving. Hier geniet je van de gezelligheid van het authentieke boerenleven langs de Vecht, met ruimte, een prachtig uitzicht en het comfort van het moderne leven.’ Meld je snel aan op [link] om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.