23 oktober 2023
Geplaatst door marijewitman

Drie jaar geleden verhuisden Jaap (67) en zijn vrouw Gonny vanuit Tuindorp Oostzaan naar Lanenrijk in Weespersluis. Waar ze samen met hond Fico, heerlijk wonen in het Landscronerhof. In dit blog vertelt Jaap over wonen in Weespersluis. 

Van Tuindorp Oostzaan naar Weespersluis

Jaap, geboren in het hart van Amsterdam, de Jordaan, en opgegroeid in Tuindorp Oostzaan verhuisde daarna nog een enkele keer, maar na vervolgens nog 25 jaar in Tuindorp Oostzaan te hebben gewoond, begon het idee van een nieuwe start te kriebelen. In plaats van hun oude huis te renoveren kozen Jaap en Gonny voor het nieuwbouw avontuur. ‘In onze zoektocht naar een nieuwe woning oriënteerden we ons eerst op appartementen. Maar als snel beseften we dat we ons daar te jong voor voelden. En omdat mijn zoon al in Weespersluis woonde en erg enthousiast was, besloten we een kijkje te nemen bij de nieuwbouwprojecten.’

Wonen in sfeervol hofje

‘Wat ons direct aansprak aan de woningen in het Landscronerhof, was dat ze zich in een sfeervol hofje bevonden. En wonen in een hofje biedt precies wat we ervan verwachtte. De sociale contacten in het hofje vinden wij heel fijn, je maakt makkelijk een praatje hier en daar en we helpen elkaar als dat nodig is. Nu wonen we tussen een leuke mix van gezinnen en ouderen, dat houdt ons lekker jong en levendig.’

Een heerlijk buitengevoel  

‘De hoge plafonds, de vele lichtinval door de hoge ramen en de brede deuren spreken ons aan. De openslaande deuren aan de voor- en achterzijde die binnen met buiten verbinden, geven ons een heerlijk buitengevoel. Daarnaast is het comfort van een nieuwbouwwoning heel fijn. We hadden de optie voor een badkamer en slaapkamer op de begane grond aan de tuinzijde. Maar daar hebben we uiteindelijk niet voor gekozen. Verder heeft het huis alles wat we nodig hadden, met twee slaapkamers op de eerste verdieping. Perfect als de kleinkinderen komen logeren.'

Actief en betrokken 

In het gemeenschappelijke theehuis in de binnentuin worden door bewoners activiteiten georganiseerd, zoals een kerstborrel, wijnproeverij of mosselavond. Jaap organiseert er een maandelijkse klaverjasavond waar ook buurtgenoten buiten het hofje aan deelnemen. Daarnaast is hij ook actief in Weesp zelf. Zo geeft hij keepertraining aan JO8 bij FC Weesp. ‘Omgaan met de jeugd is gewoon fantastisch, niet alleen bij voetbal, maar ook in de buurt’ zegt hij. Maar dat is niet alles. ‘Ik heb ook een idee ingediend bij Weesp Begroot: een omheinde hondenuitlaatspeelplaats. Die wordt binnenkort aan de rand van Weespersluis gerealiseerd. Daar kunnen we dan met Fico naartoe. Ook draagt dit bij aan sociaal contact en verbinding in de buurt.’ 

Dé gouden tip

Als laatste heeft Jaap de gouden tip om een nieuwe stad te leren kennen: ‘Pak de fiets en verken alle wijken. Of fiets elke keer een andere route naar het centrum en ontdek allerlei plekjes van de stad. Zo voel je je sneller thuis.’ 

Wonen in Weespersluis

Zie jij jezelf ook wonen in Weespersluis? En heeft jouw droomhuis een badkamer én slaapkamer op de begane grond? Dan is het Oranjeriehuis in Vechtrijk 3B1 echt wat voor jou! Of spreekt wonen in een hofje jou aan? Bekijk dan het Weespersluis- en Weesperhofhuis. Schrijf je in of neem direct contact op met de makelaars.  

Bekijk hier het Oranjeriehuis >>  

Bekijk hier het Weesperhofhuis >>

Bekijk hier het Weespersluishuis >>