11 januari 2023
Geplaatst door marijewitman

Het is duurzaam wonen in Vechtrijk 3B1, want de verschillende unieke duurzaamheidsaspecten die projectontwikkelaar AM in de woningen toepast, zorgen voor energiebesparing, optimaal wooncomfort, een gezond binnenklimaat én een aantrekkelijke korting op je hypotheek.

Zonnepanelen en laadpalen

Alle woningen in Vechtrijk 3B1 hebben energielabel A++++ en voldoen aan de nieuwe BENG2 eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). AM heeft ze zelfs nog verder aangescherpt tot Beng2=0. Dit betekent dat jouw woning energieneutraal is en haar eigen energie opwekt. Iedere woning is namelijk, afhankelijk van het type woning en locatie, voorzien van 10 tot 21 zonnepanelen. Verdeeld over het dak van de woning en de aan de achterkant gelegen carport. Daarnaast is elke carport qua infrastructuur voorbereid op het aansluiten van een laadpaal, zodat je jouw elektrische auto straks gemakkelijk oplaadt.

Individuele energiebatterij

Iedere woning is voorzien van een thuisbatterij voor energieopslag, wat wonen in Vechtrijk 3B1 extra bijzonder maakt. De energie die de zonnepanelen overdag opwekken, wordt opgeslagen in jouw batterij. Deze energie kun je vervolgens gedurende de dag en ’s avonds gebruiken. Hierdoor zorg je voor minder piekbelasting op het energienet, ben je beter voorbereid op de aanpassing van de salderingsregeling van stroom en maak je optimaal gebruik van de door jou opgewekte groene energie.

Duurzaamheidshypotheek

Doordat jouw woning voldoet aan de BENG2=0-eisen en het toegepaste hout een FSC-duurzaamheidscertificaat heeft, zijn de woningen ingeschreven in het groenregister. Door al deze duurzame maatregelen kun je een duurzaamheidshypotheek afsluiten. Hiermee krijg je een aantrekkelijke korting op het rentepercentage van je hypotheek.

Bodemwarmtepomp

Een bodemwarmtepomp met vloerverwarming verwarmt jouw hele woning. In de zomer brengt de warmtepomp de warmte uit de woning in de grond. In de winter haalt de pomp deze warmte weer uit de grond. Daardoor is het in de winter op elke verdieping heerlijk warm en in de zomer lekker koel. Dit zorgt voor optimaal wooncomfort en een aangename temperatuur in jouw woning.

Gezond binnenklimaat

Je woning bevat ventilatieroosters en een natuurlijk ventilatiesysteem met mechanische, CO2 gestuurde afzuiging. De zenders en sensoren meten het CO2- gehalte en passen zich automatisch aan. Er wordt alleen extra geventileerd wanneer dit echt nodig is en dat is ook nog eens energiebesparend. Frisse lucht stroomt op een natuurlijke manier naar binnen en zorgt voor een gezond binnenklimaat.