11 januari 2023
Geplaatst door marijewitman

De verschillende unieke duurzaamheidsaspecten die projectontwikkelaar AM in de woningen van Vechtrijk 3B1 toepast, zorgen voor energiebesparing, optimaal wooncomfort, een gezond binnenklimaat én een aantrekkelijke korting op je hypotheek.

Zonnepanelen en laadpalen

Alle woningen in Vechtrijk 3B1 fase 1 hebben energielabel A+++ en voldoen aan de nieuwe BENG2 eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). AM heeft ze zelfs nog verder aangescherpt tot Beng2=0. Dit betekent dat jouw woning energieneutraal is en haar eigen energie opwekt. Iedere woning is namelijk, afhankelijk van het type woning en locatie, voorzien van 10 tot 21 zonnepanelen. Verdeeld over het dak van de woning en de aan de achterkant gelegen carport. Daarnaast is elke carport qua infrastructuur voorbereid op het aansluiten van een laadpaal, zodat je jouw elektrische auto straks gemakkelijk oplaadt.

Individuele energiebatterij

Wat wonen in Vechtrijk 3B1 fase 1 extra bijzonder maakt, is dat de woningen een eigen batterij hebben voor energieopslag. De energie die de zonnepanelen overdag opwekken, wordt opgeslagen in jouw batterij.  Deze kun je vervolgens gedurende de dag en ’s avonds afnemen. Hierdoor bespaar je op je energiekosten, zorg je voor minder piekbelasting op het energienet, ben je beter voorbereid op de aanpassing van de salderingsregeling van stroom en maak je optimaal gebruik van de door jou opgewekte groene energie.

Duurzaamheidshypotheek

De woningen in Vechtrijk 3B1 geven je de unieke mogelijkheid om een duurzaamheidshypotheek af te sluiten. Doordat jouw woning voldoet aan de BENG2=0-eisen en het toegepaste hout een FSC-duurzaamheidscertificaat heeft, zijn de woningen ingeschreven in het groenregister. Daardoor kun je een aantrekkelijke korting krijgen op het rentepercentage van je hypotheek.

Bodemwarmtepomp

Je woning wordt verwarmd door een bodemwarmtepomp met vloerverwarming (begane grond, eerste en tweede verdieping). De bodemwarmtepomp haalt in de winter de warmte uit de grond en brengt in de zomer de warmte uit de woning weer terug in de grond. Daardoor is het in de winter op elke verdieping aangenaam warm en in de zomer aangenaam koel. Dit zorgt voor optimaal wooncomfort en een aangename temperatuur in jouw woning.

Gezond binnenklimaat

Je woning bevat ventilatieroosters en een natuurlijk ventilatiesysteem met mechanische, CO2 gestuurde afzuiging. De zenders en sensoren meten het CO2-gehalte en passen zich automatisch aan. Er wordt alleen extra geventileerd wanneer dit echt nodig is en dat is ook nog eens energiebesparend. Frisse lucht stroomt op een natuurlijke manier naar binnen en zorgt voor een gezond binnenklimaat.