19 december 2022
Geplaatst door marijewitman

Als je een nieuw huis koopt, heeft dat gevolgen voor je lopende hypotheek. Wist je dat je bij het kopen van een nieuwe woning in Weespersluis je huidige hypotheek, met hoogstwaarschijnlijk een lagere hypotheekrente, mee kunt nemen? Ronald Bieger, mede-eigenaar en hypotheekadviseur bij De Kredieter, legt het uit.

Financieel voordeel

‘Wanneer je van je huidige koopwoning naar een nieuwe koopwoning gaat, kun je financieel voordeel hebben door de zogenaamde verhuisregeling. Dit houdt in dat je jouw huidige hypotheekrente bij verhuizing meeneemt naar je nieuwe woning. Die moet je dan wel bij dezelfde geldverstrekker financieren. In plaats van je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten, blijft de oude hypotheek dus onder dezelfde voorwaarden van kracht. Op het restbedrag is dan de actuele rente van toepassing. Hiermee zijn je maandlasten lager en verhoog je jouw leencapaciteit. De verhuisregeling moet wel als voorwaarde staan opgenomen in je hypotheekcontract. Dit is het geval bij circa 80% van de kopers.’

Rekenvoorbeelden

Ronald heeft rekenvoorbeelden gemaakt bij het kopen van een nieuwbouwwoning met een koopsom van €600.000 v.o.n. of €800.000 v.o.n. voor Vechtrijk XA2 en met een koopsom van €640.000 v.o.n. en €740.000 v.o.n. voor Vechtrijk 3B1. 

Download hier de rekenvoorbeelden van Vechtrijk 3B1

Download hier de rekenvoorbeelden van Vechtrijk XA2


Wil je meer weten over de verhuisregeling of jouw financiële mogelijkheden voor het kopen van een woning in Vechtrijk? Neem dan contact op met de makelaars, zij verwijzen je door naar De Kredieter voor een financiële check. Zij helpen je graag verder en geven je vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden.

Contactgegevens makelaars:
Stefano Djoemena
Lunshof Makelaardij
Telefoon: 020 345 8 345
E-mail: info@lunshof.nl 
www.lunshof.nl

Daniëlle Clemens
Vuurtoren | deMakelaars.nl
Telefoon: 0294-432323
E-mail: welkom@demakelaars.nl 
demakelaars.nl