4 maart 2021
Geplaatst door TeamNieuwbouwWeespersluis

Tom en Mariël wonen met hun dochters al 21 jaar met veel plezier in de binnenstad van Weesp. ‘Het karakteristieke van Weesp spreekt ons erg aan. Daarnaast zijn alle voorzieningen binnen handbereik en zijn de scholen hier heel goed. Dat vinden wij voor onze opgroeiende tienerdochters ook erg belangrijk. We waren niet echt op zoek naar een nieuwbouwwoning, maar wij vinden Waterrijk een bijzonder stukje nieuw Weesp: bijzondere architectuur én uitzicht op water en groen. We verhuizen straks met een beetje pijn in ons hart, maar omdat we op vijf minuten fietsen van ons geliefde centrum blijven én we straks uitzicht hebben op het stukje ongerepte natuur van ’t Breedland, kijken we er erg naar uit.’ 

Royaal wonen

Tom en Mariël verhuizen naar woningtype De Zeven Provinciën. ‘Wij vinden de Engelse landhuisstijl een erg mooie en karakteristieke architectuurstijl. We hebben deze woning ook gekozen, omdat deze erg ruim is, maar liefst ca. 200 m2 in de basis! En dankzij de prachtige hoge plafonds voelt dit extra royaal aan. Omdat onze dochters steeds ouder worden, zijn we de vorige woning een beetje ontgroeid. We hebben de indeling van ons nieuwe huis dan ook geheel naar eigen wens laten aanpassen. Zo krijgt de woonkamer een grote uitbouw, waardoor we straks een heerlijke leefruimte hebben van maar liefst 80 m2. Ook de royale kavel waar het huis op staat, is voor Weesper begrippen echt uitzonderlijk. We laten dan ook direct een terras aan onze woning maken van 25 m2. Dat maakt de tuin een echt verlengstuk van onze woonkamer.’ 

‘Ook op de eerste verdieping hebben we onze eigen keuzes gemaakt. Zo hebben we een werkkamer opgeofferd om een extra royale badkamer te creëren. Op de tweede verdieping zijn er twee royale kamers en een extra badkamer met toilet. Met opgroeiende tienerdochters weten we dat die extra ruimte geen overbodige luxe is. De meiden kunnen ook niet wachten om te verhuizen! Vooral omdat ze een grotere kamer krijgen mét eigen badkamer. Ook hebben ze veel vrienden die in Weespersluis en Muiden wonen, dus de ligging is voor hun ook ideaal.’ 

Uitzicht op de ongerepte natuur

Ze hebben heel bewust een woning met uitzicht op ’t Breedland gekozen. ‘Straks wonen we met uitzicht op het watertje voor de deur. Maar nog prettiger vinden we dat we vanuit deze woning vrij uitzicht hebben over ’t Breedland. Dit wordt een groot natuurgebied met ongerepte natuur en veel bomen.’  

Interesse?

Ook geïnteresseerd in een woning dichtbij ’t Breedland én omringd door water? Schrijf je dan in als geïnteresseerde voor Waterrijk 4B1.