18 februari 2021
Geplaatst door TeamNieuwbouwWeespersluis

Roelant en Carlijn wonen nu nog met hun zoontje Sem (11 maanden) in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. ‘We wonen hier helemaal top, maar het huis wordt te klein. We willen graag meer ruimte in en om ons huis en meer natuur om ons heen. Carlijn is een geboren en getogen Weespse, dus we zijn hier redelijk bekend. Eigenlijk waren we niet op zoek naar nieuwbouw, maar we vielen als een blok voor de, in de jaren ‘30 stijl ontworpen, prachtige twee-onder-een-kapvilla De Duyfken mét rietgedekte kap én aan het water. Straks kunnen we elke ochtend een supplank pakken en wakker worden op het water. Dat is toch het ultieme genieten!’

Ruimschoots bereikbaar 

‘Mijn schoonouders vertelden ons over de woningen in Waterrijk. We hadden niet per se de intentie om te verhuizen naar Weesp, maar dat zij in de buurt wonen is in meerdere opzichten heel fijn.’ De verhuizing naar Weesp voelt ook voor Roelant als terug naar zijn roots. ‘Ik ben geboren in Leiden en in zekere mate doet Weesp mij daar wel aan denken. Vooral de sfeer van de historische binnenstad met de mooie grachten spreekt mij ontzettend aan. ’s Zomers is het heerlijk zitten op een van de vele terrassen aan het water. En winkelen in Weesp is ook ideaal, want je hebt hier alles ruimschoots binnen handbereik.’

Naast de historische binnenstad van Weesp, was de ligging van Waterrijk ook een doorslaggevende factor voor Roelant en Carlijn. ‘Ik werk zelf in de mobiliteitssector en weet hoe praktisch het is om een treinstation dichtbij huis te hebben. Ook de ligging ten opzichte van uitvalswegen is een voordeel.’ 

Toekomstdromen

De twee-onder-een-kapvilla De Duyfken die Roelant en Carlijn hebben gekocht, heeft een royale tuin aan het water. ‘Dit is voor ons wel een van de belangrijkste redenen geweest om deze woning te kopen. Het idee is om straks een boot te kopen en vanuit onze achtertuin een rondje over de Gouw of richting de Vecht te varen off in de ochtend lekker rustig wakker te worden op de supplank’. Naast de tuin aan het water, sprak ook de bouwstijl van de villa hen aan. ‘De stijlvolle rieten kap aan het water vertelt een eigen verhaal en voelde meteen als ons thuis.’

Ook in Waterrijk 4B1 komen prachtige villa's met rieten kap. Schrijf je in als geïnteresseerde, of lees direct meer informatie over de villa’s.