9 februari 2021
Geplaatst door TeamNieuwbouwWeespersluis

Waterrijk is een rijk van eilandjes. Het eerste eiland dat in verkoop gaat, is Waterrijk 4A3. Omringd door water en natuur geniet je hier van een heerlijk buitenleven. Dat is luxe. Nieuw water, maar aan de oostkant van Waterrijk 4A3 ook uitzicht richting de prachtige Vecht. Niet alleen bootjes, steigers en bruggen kenmerken de rijke beleving van natuur en water in dit deel van Weespersluis. Ook een uitgestrekt natuurlijk landschapspark met waterrijke gebieden, bosgebieden en gebieden met ruig gras kenmerken de natuurlijke sfeer. Landelijk, waterrijk, ontspannen, robuust, een tikkeltje chique én Oerhollands. Met de sfeervolle uitstraling van de dorpen langs de Vecht en de villawijken in o.a. ’t Gooi en Bloemendaal.

Architect Walter Zeinstra van Zeinstra Veerbeek  Architecten uit Den Haag tekende het ontwerp van de 28 stijlvolle twee-onder-een-kapvilla’s en de zeven luxueuze vrijstaande villa’s op riante kavels. Hij vertelt waarom Waterrijk 4A3 een heel mooi stukje Weespersluis wordt. Geïnspireerd op villawijken van weleer ‘We wilden op een fraaie manier aansluiten bij de Fin de siècle architectuur van Lanenrijk (het eerste deel van Weespersluis, dat momenteel al gebouwd en bewoond is). Om die reden  hebben we ons laten inspireren door de sfeer van villawijken in Bloemendaal, ’t Gooi en Wassenaar uit diezelfde tijdsperiode. We zagen veel invloeden van de Engelse landhuisstijl, landelijke villa’s met rietgedekte kappen en – heel anders – moderne witte villa’s uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. We wilden deze verschillende sferen als een organische mix terug laten komen in Waterrijk. Door elkaar gebouwd, als ware het een organisch gegroeide villawijk. Niet hetzelfde, maar met een eigentijdse Hollandse twist. We noemen de stijl Hollands Water.’

Van landelijk tot eigentijds

In Waterrijk 4A3 komen acht twee-onder-een-kapvilla’s en zes vrijstaande villa’s met rietgedekte kappen, twaalf twee-onder-een-kapvilla’s in Engelse landhuisstijl, acht future living villa’s en één vrijstaande villa in moderne stijl. ‘De landelijke villa’s hebben prachtige doorgeschoten rieten kappen, die hier en daar reiken tot op de eerste verdieping. De kappen hebben fraaie dakoverstekken. Dit geeft een stijlvol karakter, welke teruggrijpt op de bijzondere villa’s die we tegenkwamen in ’t Gooi en Bloemendaal. De villa’s in Engelse landhuisstijl hebben we aangetroffen in Wassenaar en het Benoordenhout in Den Haag. Het metselwerk, de kleurstelling en de bijzondere details geven deze villa’s een geheel eigen identiteit. Bij deze villa’s is het juist bijzonder dat ze géén dakoverstekken hebben. De witte villa’s doen denken aan de modernistische architectuur van de Van Nellefabriek en Villa Sonneveld in Rotterdam. Gerealiseerd in de jaren 30 van de vorige eeuw door de Hollandse architecten Brinkman en Van der Vlugt volgens de architectuurprincipes van Het Nieuwe Bouwen licht, lucht en ruimte. Hier toegepast met een eigentijdse invulling en de luxe en het comfort van nu.’

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in en villa in Waterrijk? Schrijf je dan in of neem contact op met een van de makelaars.