30 juni 2023
Geplaatst door marijewitman

Stel je voor... Het is zomer 2025 en Vechtrijk XA2 is eindelijk gereed. De eerste bewoners hebben hun intrek genomen, waaronder een gezin (fictief) dat vol enthousiasme een woning heeft gekocht in deze levendige buurt. Ontmoet Billy (39), Caroline (35) en hun zoontje Teddy (2,5), die al bijna een jaar genieten van hun prachtige nieuwe huis. Onlangs is het gezin uitgebreid met de komst van Benjamin, hun pasgeboren zoon. Met Mia, hun trouwe hond, zijn ze nu met z'n vijven. Ben jij ook benieuwd hoe hun leven eruitziet? We nemen een kijkje in het leven van dit fictieve gezin.

Stadse levendigheid

‘We wonen in de meest levendige buurt van Weespersluis, daar houden we van. Hoewel ik ben opgegroeid op het platteland, ben ik een vrij stadse kerel. Caroline en ik hadden samen een appartement in de Pijp in Amsterdam. We houden van de dynamiek en mogelijkheden die een grote stad te bieden heeft. Maar nu we in een nieuwe levensfase zijn beland, werd het ook tijd voor een passende woonomgeving. Met mijn studio in Amsterdam was dit de ideale locatie om ons te vestigen. Weinig reistijd en binnen no-time weer in de rust,’ vertelt Billy. 

Idyllische taferelen 

‘Vanuit ons huis kijken we uit op het plein met de haven, wat zorgt voor een idyllisch uitzicht op de bootjes die de Gouw op varen. Ondanks het weidse uitzicht voelt het ook stads aan. Dankzij de tuin op het zuidwesten kunnen we ook de rust opzoeken en kan Teddy veilig spelen binnen de tuinmuren. De tuin is ingericht met bamboe en een speelhut, dat geeft ons een vakantiegevoel. En het is een heerlijke plek om vrienden en familie te ontvangen.’

Duurzame casco woningen

‘Wat ons écht over de streep trok om hier te gaan wonen, was de casco oplevering van de woning. Dat scheelde natuurlijk in prijs, maar voor ons nog belangrijker, veel vrijheid in inrichting en afwerking. Wat ons, als liefhebbers van design, erg aansprak. Hoewel we eerst huiverig waren voor nieuwbouw, omdat we meer van oud houden, zijn we nu helemaal om. De duurzaamheid en het feit dat de woning gasvrij is, sluiten goed aan bij onze idealen. Bovendien geeft de oud-Hollandse bouwstijl de stadse allure die ons heeft overgehaald om Amsterdam te verlaten.’

Perfecte mix

‘We maken optimaal gebruik van de omgeving. Zo gaan we regelmatig op pad met Teddy, Benjamin en Mia. 's Ochtends gaan we naar het Park aan de Muiderslotlaan, waar ons kroost vrij kan rennen. Onderweg halen we een kop koffie bij de lokale ondernemers en daarna gaan we naar de bakker, om thuis te lunchen. In de middag maken we vaak een wandeling richting de Gouw, waar we kunnen ontspannen op het strandje met een picknickmand vol lekkers. Dat is genieten!’

Open minded

‘De dag eindigen we heerlijk met het geluid van fluitende vogels en geroezemoes op de achtergrond. Voor ons is het de perfecte mix: het gemak van de stad en de rust van een dorp. We zijn ontzettend blij dat we uit onze comfortzone zijn gestapt en vooruit hebben durven kijken. Wat een open mind ons allemaal heeft gebracht. Iets waarvan we niet wisten dat we ernaar opzoek waren,’ eindigt Billy hun enthousiaste verhaal. 

Interesse?

Zie jij jezelf wonen in het bruisende hart van Weespersluis? Er is nog een enkele woning beschikbaar (staat jouw droomhuis in optie of gereserveerd, schrijf je in en je komt op de reservelijst).
Schrijf je in of neem direct contact op met één van de makelaars.