12 juni 2024
Geplaatst door marijewitman

Hoera! De bouw van 135 energiezuinige woningen in Vechtrijk 3B1 in Weespersluis is gestart! Op 6 juni werd de aftrap van deze nieuwe wijk feestelijk gevierd. Gebiedsontwikkelaar AM, BAM Wonen en de toekomstige bewoners gaven samen het startsein. De woningen worden naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

Een feestelijke opening voor een duurzame toekomst

In het bijzijn van Katinka Hilders, Fred Langeslag en Martin van Nuland, vond de officiële handeling plaats. Als feestelijke toevoeging zorgden de kleinste bewoners voor een vrolijke noot met hun dansoptreden rondom de ‘boorstelling’ die de aardwarmteboringen symboliseerde.

Wonen in Vechtrijk 3B1: historische charme en modern comfort

Vechtrijk 3B1 biedt een idyllische woonomgeving aan een park, dicht bij de Gouw. Het ontwerp van de wijk sluit aan bij de sfeer van historische vestingstadjes langs de Vecht. Met 135 woningen in diverse stijlen, van eengezinswoningen en herenhuizen tot levensloopbestendige woningen, villa’s en beneden- en bovenwoningen, combineert het ontwerp van Zeinstra Veerbeek Architecten authentieke charme met modern comfort.

Duurzaamheid voorop: wonen met oog op de toekomst

Alle woningen in Vechtrijk 3B1 zijn energieneutraal en uitgerust met bodemwarmtepompen. Innovatieve toevoegingen zoals thuisbatterijen en een geavanceerd monitoringsysteem optimaliseren het energieverbruik. Solar-carports met transparante zonnepanelen dragen bij aan een indrukwekkend energielabel van A++++.

Weespersluis: een bloeiende en groene gemeenschap

Weespersluis is een opkomende gemeenschap met veel aandacht voor natuur, water en groen. Slechts een derde van het gebied wordt bebouwd, waardoor een ruimtelijk en groen karakter behouden blijft. De wijk beschikt al over een school, kinderdagverblijf en parken, en deze zomer worden speciaalwinkels, een supermarkt, horeca en een gezondheidscentrum geopend.

Met de start van de bouw in Vechtrijk 3B1 komt een duurzame, levendige woonomgeving in Weespersluis weer een stap dichterbij. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van deze prachtige plek!