4 mei 2023
Geplaatst door marijewitman

In het hart van Weespersluis, in Vechtrijk XA2, vind je 3 geweldige Pakhuizen type J. Dé plek waar je werken met wonen kan combineren! Van keramiek en naaiatelier tot coaching praktijk, advocatenkantoor en kapperszaak, alles is mogelijk. Als ondernemer is deze woning ook financieel aantrekkelijk. Ben je benieuwd welke voordelen een commercieel woon-werkhuis met zich meebrengt? Lees dan verder.

Extra hoge werkverdieping
Op de begane grond van de Pakhuizen bevindt zich een extra hoge werkverdieping, welke gebruikt kan worden als commerciële onderneming. Vanuit de openslaande deuren loop je naar de prachtige 15 meter diepe tuin op het zuidoosten. Met het woongedeelte op de drie bovengelegen verdiepingen ervaar je in Pakhuis type J een zee aan ruimte en mogelijkheden. Je kunt je eigen invulling geven aan de werkverdieping en het helemaal naar eigen smaak inrichten. Hier kijk je uit op het levendige plein en de gezellige haven, met de daarachter gelegen centrale waterplas, de Gouw.  

De voordelen van een woon-werkhuis
Een eigen commerciële onderneming aan huis brengt ook voordelen met zich mee! Samen met Ronald Bieger, financieel adviseur bij De Kredieter, zetten we de (financiële) voordelen op een rij.

  1. Omdat de Pakhuizen een aparte werkruimte bieden kun je de jaarlijkse kosten voor deze werkruimte aftrekken van je belastingaangifte. De kosten die je kunt aftrekken omvatten bijvoorbeeld de kosten voor nutsvoorzieningen, de kosten voor onderhoud en reparatie aan de werkruimte en apparatuur en meubilair dat je voor je bedrijf gebruikt. Laat je goed informeren over de regels en voorwaarden die hiervoor gelden. 
  2. Vaak is een aparte werkruimte aan huis goedkoper dan separaat een werkruimte huren op een andere locatie. Dit komt omdat je als ondernemer aan huis bespaart op huurkosten, reiskosten en andere extra kosten. Ook zijn de energiekosten lager bij een nieuwbouw werkruimte, vanwege energielabel A+++ en de zonnepanelen. Dat is aantrekkelijk voor ondernemers die kosten willen besparen en tegelijkertijd duurzaam willen ondernemen. 
  3. Voor thuiswerkers zijn de Pakhuizen ideaal. Met een aparte werkruimte kun je jouw werk- en woonruimte beter scheiden. Steeds meer mensen werken vanuit huis, maar maken geen onderscheid in werk- en woonruimte waardoor je altijd ‘aan’ staat. Een aparte werkruimte is daarom een stuk prettiger. Ook kun je zelf je werktijden bepalen en je hebt geen reistijd!  

De Kredieter is als hypotheekadviseur nauw betrokken bij de woningen in Vechtrijk XA2. Zij helpen potentiële kopers graag met het vinden van de juiste hypotheek. Met al je financiële vragen kun je bij hen terecht. 

De Kredieter 
Telefoonnummer: 020-5753320
E-mailadres: info@kredieter.nl

Geïnteresseerd in een commercieel woon-werkhuis in Vechtrijk XA2? 
Bekijk hier Pakhuis type J rijwoning >>
Bekijk hier Pakhuis type J hoek >>