6 april 2023
Geplaatst door marijewitman

Na jaren samen in Amsterdam te hebben gewoond, wonen Annelieke en Daniel (beiden 36 jaar) momenteel met hun bijna twee jaar oude zoontje Yves in een appartement in Duivendrecht. Ze zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe woning met meer ruimte en een tuin voor Yves om in te spelen. Hun zoektocht naar een kindvriendelijke buurt bracht hen naar Vechtrijk in Weespersluis. Waar ze zijn ingeloot voor een Weespersluishuis!

Nieuwe woonomgeving

‘We zijn zó blij dat we zijn ingeloot! Weespersluis biedt alles wat we zoeken in een nieuwe woonomgeving. Het is een kindvriendelijke buurt met veel leeftijdsgenoten en speelplekken om de hoek. En prachtig gelegen in een groene en waterrijke omgeving. Het groen en de rust vinden we belangrijk. We verwachten een gemoedelijke en gezellige sfeer, met gelijkgestemden. De mensen die wij tot nu toe hebben ontmoet, waren allemaal erg hartelijk. De interesse in elkaar en de behoefte aan verbondenheid die we hier nu al ervaren, mistten we in Amsterdam en Duivendrecht.’

De essentie van ons woongeluk

‘We geloven dat een woning grote impact heeft op ons geluk. We vinden het belangrijk om ons thuis te voelen en hoe beter je je thuis voelt, hoe gelukkiger je in het leven staat. Dat is voor ons de essentie van een fijn leven in en om je huis. Ons nieuwe huis in Vechtrijk biedt ons de mogelijkheid om het helemaal naar eigen smaak in te richten en het is een plek waar jong & oud elkaar wíllen ontmoeten. Het is hokjes vinken, maar Weespersluis heeft het allemaal!’

Toekomstgericht wonen

‘Hoewel we eerder ook al interesse hadden in andere fases in Weespersluis, is het grote voordeel van Vechtrijk dat wij zonnepanelen op het dak en de carport krijgen en een individuele batterij voor energieopslag. Dat is toekomstgericht en sustainable, voor ons een goede deal.’ 

Weespersluishuis

‘De hele stijl, zowel de binnen als de buitenkant spreekt ons aan. Er zijn veel mogelijkheden om de inrichting naar eigen wens te veranderen. De hoge plafonds, veel lichtinval, de ruime tuin en de extra slaapkamers maken van dit Weespersluishuis een mooie woning. De woning ligt aan een rustige weg en je hebt een klein hofje, het binnenterrein, waar je je auto kwijt kan. Dat scheelt weer rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek, wat we eerder deden in Amsterdam. Hier kunnen we genieten van stadse levendigheid met een dorps gevoel.’