2 januari 2023
Geplaatst door marijewitman

In Vechtrijk 3B1 fase 1 komen 6 Parkhuizen en 1 Parkvilla op een prachtige plek aan het Gouwpark. Vanuit deze woningen heb je een geweldig uitzicht over het groene en kleurrijke park en de daarachter gelegen Gouw. ‘Hier ontmoet je jouw buren en mede-Weespersluis bewoners, kun je heerlijk ontspannen én bewegen en kunnen kinderen lekker spelen en ravotten. Voor ieder wat wils,’ vertellen Martine van Vliet en Tim Wolvers van LOOS van Vliet - atelier voor Landschap, Stedenbouw en Architectuur en verantwoordelijk voor het landschapsontwerp van het Gouwpark.

Een weids uitzicht

Vanuit Vechtrijk 3B1 fase 1 heb je aan de ene kant uitzicht over de Gouw en richting het centrum van Weespersluis en aan de andere kant een prachtig weids uitzicht over het Gouwpark. Vanuit jouw woning loop je zo het park in voor een rondje wandelen of joggen. Of vaar je boven het Gouwpark langs, via de ‘Weespersluis’ de Vecht op. Tijdens elk seizoen is dit een fantastische plek om te wonen. ‘Wat dacht je van de herfst, waarin je je iedere dag weer kunt verbazen over de kleurenpracht,’ vertelt Martine.

Uitnodigend park

Martine en Tim vertellen verder: ‘Voor het ontwerp van het park hebben we ons laten inspireren door de landgoederen in de omgeving, maar ook door de forten en vestingwerken van Weesp. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vier verschillende ‘ruimtes’ met dijkjes eromheen. Het park nodigt haar buren uit om te fitnessen op één van de sporttoestellen, naar het strandje te lopen en met vrienden te genieten van een drankje bij de horecagelegenheid of een bootje aan te leggen bij de steiger. Ook kinderen krijgen hier alle ruimte om in beweging te komen: ze spelen hier met veel plezier direct vanuit huis op de klimtoestellen, struinen over de slingerpaden of trappen een balletje op het trapveldje.’

Kleurrijk en bloemrijk

‘Het uitzicht op het Gouwpark is kleurrijk én bloemrijk. Omringd door geuren en kleuren draagt het Gouwpark bij aan jouw woongeluk. Hier vind je een verscheidenheid aan bomen en planten, zoals rododendrons, blauwe en paarse hortensia’s en Japanse magnolia’s. De vaste planten in de kleuren blauw, paars en roze combineren we met diverse siergrassen. Deze trekken vlinders en bijen aan. Wandel door de lanen gevuld met lindebomen. Of ga picknicken onder de sierkersen in de boomgaard.’

Struinen over slingerpaden

'Voor de Parkhuizen en de Parkvilla in Vechtrijk 3B1 fase 1 loopt het rondje Gouw, een wandel- en fietsroute van ongeveer 6 km. Hier kun je tijdens een mooie zomeravond met je buren heerlijk een rondje wandelen, hardlopen of skeeleren. Of strijk neer op een van de stoelen, bankjes of picknicktafels die je verspreid door het park vindt.'