4 mei 2023
Geplaatst door marijewitman

In Vechtrijk XA2 woon je energiezuinig en dat is financieel aantrekkelijk. De verschillende duurzaamheidsmaatregelen die ontwikkelaar AM in de woningen toepast zorgen voor een besparing op je maandelijkse energielasten. Daarom geven steeds meer mensen de voorkeur aan nieuwbouw boven een bestaande woning. Hieronder lees je meer over de vier duurzame voordelen van wonen in Vechtrijk XA2.

1.      Besparen op je energielasten én het milieu

Energie besparen is een win-win situatie. Je hebt namelijk minder energiekosten en je stoot minder CO₂ uit. Daarmee bespaar je dus kosten én het milieu. Jouw woning met energielabel A+++ is ontwikkeld om zuinig om te gaan met energie én om milieubewust in te wonen. Je woning voldoet daarom aan de eisen voor BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit betekent dat jouw nieuwe woning voor een deel haar eigen energie kan opwekken, zoals voor verwarming en -koeling, warm water en ventilatie. Daarmee bespaar je flink op je maandelijkse energielasten.

2.     Optimaal wooncomfort

Uiteraard zijn de vloeren, gevels en daken van de woningen uitstekend geïsoleerd. Alle ramen zijn voorzien van drie-laags isolatieglas (HR+++). Hierdoor verliest jouw woning minder warmte en heeft je woning een constante binnentemperatuur. Dit zorgt voor optimaal wooncomfort en een aangenaam binnenklimaat in jouw woning.

3.     Voorbereid op de toekomst

De zonnepanelen op de daken, de bodemwarmtepomp met vloerverwarming én -koeling en het balansventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgen ervoor dat jouw woning klaar is voor de toekomst. In combinatie met de uitstekend geïsoleerde schil van de woning verbruik je in de winter daarom veel minder energie en blijft het bij de steeds warmere zomers in Nederland langer koel in huis. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de vuile lucht uit de woning wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat.

4.    Contact met de natuur

Ook aan de natuur en het milieu is in Vechtrijk XA2 gedacht. In verschillende zijgevels van hoekwoningen worden nestkasten voor vleermuizen, gierzwaluwen en mussen geïntegreerd, wat de natuur-inclusiviteit van Vechtrijk XA2 bevordert.