9 december 2022
Geplaatst door marijewitman

In Vechtrijk XA2 woon je in het bruisende hart van Weespersluis. Een prachtig gebied met een levendige mix van wonen, recreëren en ontspanning. Het Rondje Gouw, de haven, het strandje aan de Gouw en de 3 stadsparken liggen op steenworp afstand, waar het in je vrije tijd puur genieten is. Met het sfeervolle centrum en het ‘centrale’ ontmoetingsplein om de hoek komt hier het beste van 2 werelden samen!

Download hier de gebiedskaart

Recreëren en ontspanning
In Vechtrijk XA2 woon je tussen water en groen, een ideale ligging met veel ruimte om te recreëren en te ontspannen. Dat doe je zoal in de 3 omliggende stadsparken: het park aan de Muiderslotlaan, het Weespersluispark en het Gouwpark. Waar je terecht kunt voor een wandeling, fietsen en ontdekking in de natuur. Je geniet van het uitzicht op de haven en de Gouw, waar het ’s zomers een gezellige drukte is van bootjes die aanmeren en kinderen die met een sup of kano de Gouw opgaan. En natuurlijk zo met je sloep of zeilbootje via de Weespersluis richting de Vecht.

Rondje Gouw
Het Rondje Gouw, een wandel-, hardloop- en fietsroute van ongeveer 6 kilometer, loopt dwars door het prachtige bloemrijke park aan de Muiderslotlaan, langs Vechtrijk XA2, naar het Gouwpark. Het Gouwpark wordt een actief park, dat uitnodigt tot bewegen en beleven. Hier komt ook het strandje met een aanlegsteiger voor bootjes en een strandpaviljoen. Je loopt straks vanuit je huis in Vechtrijk XA2 dus zó door het park naar het strandje waar je met je kinderen heerlijk in het zand speelt!

Het hart van Weespersluis
Het sfeervolle centrum wordt ‘the place to be’ waar je elkaar ontmoet. Je komt hier niet alleen voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor de horecagelegenheid waar je heerlijk in de zon kunt genieten van een cappuccino of een wijntje. Naast diverse kleinschalige winkels komt hier een Albert Heijn supermarkt van ongeveer 1.800 m2, een kinderdagverblijf in de brede school en het gezondheidscentrum Weespersluis met twee huisartsenpraktijken, een tandarts, een fysiotherapeut en een apotheek.